Diensten

Arbeidsdeskundige begeleiding en onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek is nodig als een medewerker (langdurig) ziek is en het onduidelijk is wat de mogelijkheden zijn.

Als arbeidskundige is het mijn werk om samen met de opdrachtgever een oplossing te vinden die voor alle betrokkenen werkt. Het maakt niet uit in welke fase je mij inschakelt of hoe ingewikkeld het dossier is. 

De belangrijkste vragen we mee aan de slag gaan zijn:

  • Is de werknemer geschikt voor het eigen werk in de volledige taken en uren? 

  • Kan het werk worden aangepast? Zijn er andere functie bij eigen werkgever te benoemen waarbij de duurzame inzetbaarheid beter geborgd kan worden en welke stappen kunnen daarvoor worden genomen?

 

Arbeidsdeskundige begeleiding

Arbeidsdeskundige begeleiding is maatwerk. In deze begeleiding ga ik met de medewerker aan de slag met vragen als: hoe bouw je na ziekte weer op, waar moet je op letten bij balans en energie, hoe communiceer je met de omgeving, wat is er aan wet- en regelgeving. 

Ik heb veel ervaring met mensen die te kampen hebben met burn-out en de psychologische kanten van de acceptatie van (de gevolgen van) langdurige ziekte. 

Preventief onderzoek

Soms is er een preventief onderzoek nodig. Dan is de werknemer niet uitgevallen, maar is er twijfel aan duurzame inzetbaarheid of ziet de werkgever dat de werknemer steeds minder goed zijn eigen taken kan uitvoeren.

Kan de medewerker straks weer op de eigen werkplek re-integreren of is het beter om een plek buiten de afdeling of zelfs buiten organisatie te zoeken? Hoe dan? En welke regels horen daarbij? 

In mijn werk zit altijd een mix van gesprekken, onderzoek, coaching en activering. Per vraagstuk maak ik de passende mix tussen deze en andere manieren. 

Contact

Meer weten? Wil je mij als expert of coach in je organisatie inschakelen? Neem contact met mij op.