top of page

Diensten

Arbeidsdeskundige begeleiding en onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek is nodig als een medewerker (langdurig) ziek is en het onduidelijk is wat de mogelijkheden zijn.

Als arbeidskundige is het mijn werk om samen met de opdrachtgever een oplossing te vinden die voor alle betrokkenen werkt. Het maakt niet uit in welke fase je mij inschakelt of hoe ingewikkeld het dossier is. 

De belangrijkste vragen waar we mee aan de slag gaan zijn:

·       Is de werknemer geschikt voor het eigen werk in de volledige taken en uren? 

·       Kan het werk worden aangepast? Zijn er andere functies bij de eigen werkgever te benoemen waarbij de duurzame inzetbaarheid beter geborgd kan worden en welke stappen kunnen daarvoor worden genomen?

 

Arbeidsdeskundige begeleiding

Arbeidsdeskundige begeleiding is maatwerk en kan worden ingezet indien:

  • met enige mate van zekerheid te verwachten valt dat terugkeer in eigen werk mogelijk is; én

  • begeleiding gewenst is ter bevordering van opbouw eigen werk,

Dit omvat een arbeidsdeskundig advies over passendheid van het werk en het aangewezen traject om duurzame inzetbaarheid te borgen, aangevuld met enkele 4 begeleidingsmomenten. In de begeleiding komen thema’s aan de orde als: hoe bouw je na ziekte weer op? Waar moet je op letten bij balans en energie? Wat is de invloed van omgevingsfactoren en hoe communiceer je richting omgeving? Wat is er aan wet- en regelgeving? 

Ik heb veel ervaring met mensen die te kampen hebben met burn-out en de psychologische kanten van de acceptatie van (de gevolgen van) langdurige ziekte. 

Preventief onderzoek

Soms is er een preventief onderzoek nodig. Dan is de werknemer niet uitgevallen, maar is er twijfel over de duurzame inzetbaarheid of ziet de werkgever dat de werknemer steeds minder goed zijn eigen taken kan uitvoeren.

Kan de medewerker straks weer op de eigen werkplek re-integreren of is het beter om een plek buiten de afdeling of zelfs buiten de organisatie te zoeken? Hoe doe je dat? En welke regels horen daarbij? 

Mijn werk is altijd een mix van gesprekken, onderzoek, coaching en activering. Per vraagstuk kies ik een passende combinatie van deze en andere manieren. 

 

Contact

Meer weten? Wil je mij als expert of coach in je organisatie inschakelen? Neem contact met mij op.

bottom of page